Scroll to top
institutional

Federal Office Building

Jonathan Levi Architects was asked by the GSA to upgrade an existing 400,000-square-foot office building. The modern transformation took its cues from historic city planning through creation of internal neighborhoods. The building interior is organized into six neighborhoods comprised of clustered workstations that are connected by a street-like grid. Employees travel along diagonal boulevards to their desks, following lighting, soffits, and millwork that outline “urban” arteries and amenities.

The project also includes new glass entry pavilions and adjoining lobbies, four dining areas, and interior garden spaces. A new courtyard and parkscape serves as a landmark between neighborhoods. The Burt Hill team was responsible for design integration, consultant coordination, detail development, and construction administration.

2013 BSA People’s Choice Award
2013 GSA Design Excellence Citation Interior Design
LEED Gold

Team
Jonathan Levi Architects: design architect/architect of record
Burt Hill: associate architect
Columbia Construction: contractor
SGH: structural engineer
Cosentini: MEP engineer

  • Location:

    Andover, MA

  • Completion:

    2013

  • Size:

    400,000 sf